gemberthee

Step up your ‘gemberthee-game’ met deze anijsvariant. Door de venkel, anijszaad en steranijs breng je jouw kopje gemberthee naar een ander niveau. Een “anijzige dimensie”. Lekker en goed voor je.

Gemberthee met anijs

Kan je de smaak van anijs wel waarderen? (oftewel: lust je ouzo of sambuca ;-)) verwerk dan eens de smaak van anijs in je thee. Niet alleen lekker, ook gezond. Anijszaad bevat veel vitaminen, zo is het rijk aan vitamine B6 wat belangrijk is voor je hormoonregulatie, de werking van je imuunsysteem en je zenuwstelsel. Ook helpt B6 bij een gezonde stofwisseling. Verder vind je B1, B2, B3, B5 en B11 in anijszaad.
Bereidingstijd 5 min
Gang Drankjes
Porties 1 pot

Equipment

  • Waterkoker

Ingrediënten
  

  • 1 – 1,5 cm gember in plakken
  • 4 el stukjes venkel je kunt goed te stelen en topjes gebruiken als restverwerking
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 steranijs
  • 2 plakjes citroen

Instructies
 

  • Giet in een theepot kokend water bovenop de gember, citroen, venkel en specerijen. Laat minimaal vijf minuten trekken.
Trefwoord anijs, citroen, Gemberthee, Thee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen